وکیل املاک راه حل کسانی که در خرید و یا فروش زمین و ملک به مشکل می خورند. و عدم آگاهی خیلی از اشخاص در کار ملک باعث ایجاد پرونده های مختلف قضایی در دادگاه شده است. و مشکلاتی که بین این افراد به وجود می آید به راحتی قابل حل نیست و نیاز است که از یک وکیل املاک کمک بگیرند.

با توجه به توضیحات بالا شخصی که پرونده ملک شما را در دست دارد باید تجربه کافی در کار املاک را داشته باشد و بتواند مشکلات را حل کند.

معرفی وکیل املاک و وظایف آن

به وکلایی که در زمینه امور حقوقی ملکی فعالیت دارند، وکیل املاک و اراضی گفته می‌ شود. معمولا افرادی که در زمینه امور حقوقی مربوط به املاک و زمین های خود دچار مشکل شده‌اند به این وکلا مراجعه می‌ کنند.

پرونده هایی که در حوزه املاک ایجاد میشود دارای حساسیت و پیچیدگی خاصی است. وکیل پایه یک با توجه با تمام حساستی که یک پرونده می توانید داشته باشد می تواند موکل را به اهداف ملکی خود برساند.

ویژگی های وکیل ملکی با تجربه

از ویژگی های دیگر یک وکیل املاک حرفه ای این است که قدرت تحلیل بالایی داشته باشد. چرا که با بررسی کامل پرونده میتواند به جزئیات آن پی ببرد و در برابر قاضی دفاع خوبی داشته باشد. به همین دلیل باید دارای ذهن تحلیل پذیری باشد. اگر به هر دلیل نیاز به کمک وکیل ملکی و اراضی دارید، توصیه می‌ کنیم پیش از مراجعه با ویژگی‌ های آنها آشنا شوید. به این صورت می‌ توانید وکیل خوبی برای خود انتخاب کنید. ویژگی وکلای املاک و اراضی به شرح زیر می‌ باشد:

تخصص در حوزه املاک و اراضی

یکی از مهم‌ ترین ویژگی که باید وکلای املاک و اراضی داشته باشند، تخصص در زمینه امور حقوقی و قوانین کشوری مربوط به املاک می‌ باشد. یعنی باید در این زمینه تجربه و تخصص کافی داشته باشند، در غیر این صورت نمی‌ توانند به خوبی شما را راهنمایی کنند.

تجربه و مهارت در رسیدگی به امور حقوقی، کیفری و ثبتی املاک

وکلای املاک و اراضی علاوه بر دانش تخصصی باید مهارت و تجربه کافی در زمینه امور حقوقی مربوط به املاک و اراضی داشته باشند. یعنی این وکلا حتما باید با تمامی قوانین مربوط به امور حقوقی، کیفری و ثبتی املاک آشنا باشند و بارها مشکلات مختلف پرونده پیگیری و برطرف کرده باشند.

افرادی که با مشکلات مربوط به املاک و زمین‌ های خود رو به رو می‌ شوند، تنها به کمک افراد ماهر و با تجربه می‌ توانند آن‌ را برطرف کنند. به همین دلیل باید از تجربه و مهارت وکیل خود اطمینان حاصل کنید.

توانایی پیگیری دعاوی حقوقی و کیفری

دقت داشته باشید که شکایات و دعاوی مربوط به املاک و اراضی مانند سایر مسائل قانونی دو نوع حقوقی و کیفری دارند. به همین دلیل وکلای املاک و اراضی باید با تمامی مراحل پیگیری دعاوی حقوقی و کیفری به صورت کامل آشنایی داشته باشند.

همچنین تهیه کردن بهترین اسناد و مدارک برای طرح هر یک از این دعاوی از اهمیت فراوانی برخوردار است. البته دقت داشته باشید که وکلای املاک و اراضی وظیفه ارائه دعوی حقوقی یا کیفری ملک به بهترین شکل را بر عهده دارند.

شناخت انواع ملک و زمین و قوانین مربوط به آنها

یکی دیگر از مهمترین ویژگی‌ هایی که وکلای املاک و اراضی باید داشته باشند، آشنایی با انواع ملک و زمین می‌ باشد. امروزه املاک و زمین‌ ها با توجه به ویژگی‌ های خود به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند. همچنین باید بدانید که هر نوع از املاک و اراضی دارای قوانین و شرایط حقوقی مربوط به خود می‌ باشند.

به همین دلیل وکلای املاک و اراضی باید به صورت کامل با تمامی زمین‌ های وقفی، مشاعی و … و امور حقوقی مربوط به آنها آشنا باشند. در غیر این صورت نمی‌ توانند در رفع مشکلات زمین‌ های شما کمک کنند.

دعاوی ملکی چیست؟

دعاوی ملکی دعاوی است با دو چهره یعنی گاه می توان این دعاوی را از مجاری حقوقی پیگیری نمود. گاه شرایط پرونده اقتضاء می کند موضوع از طریق محاکم کیفری پیگیری گردد.

بطور مثال حتما بسیار دیده اید که شخصی مال دیگری را می فروشد حال آنکه فروش مال متعلق به غیر در قانون دارای دو عنوان حقوقی و کیفری می باشد یعنی این فروش گاه معامله فضولی نامیده می شود و گاه با وجود عنصر سوء نیت و شرایط پرونده فروش مال غیر محسوب میشود که مجازات حبس و رد مال و جزای نقدی را در پی خواهد داشت. مرز بین این دو دعوا بسیار نازک می باشد.

 صرفا تجربه و تسلط بر قوانین می تواند شما را به طرح درست ترین دعوا رهنمون سازد از سوی دیگر در دعاوی ملکی و وکالت امور ملکی تک تک واژه های مندرج در قرارداد مشارکت بار مالی و حقوقی داشته و می تواند سرنوشت یک قرارداد را دست خوش تغییرات اساسی نماید برای فهم بهتر مثالی از دو واژه فسخ و منفسخ برای شما می زنم چرا که حتما در دورهمی های خود بسیار شنیده اید که فلانی معامله اش فسخ شده یا قرادادشون منفسخ شده است.

این دو کلمه هرچند تفاوتشان از لحاظ نوشتاری بسیار اندک است لیکن هر یک بار حقوقی متفاوتی دارند چرا که چنانچه یکی از طرفین قرارداد حق فسخ داشته و قراراداد را فسخ نماید در اینصورت باید مراتب فسخ را به طرف مقابل در مدت مقرر اطلاع دهد و حتی می تواند از حق فسخ خود عدول نماید لیکن در دعوای انفساخ چنانچه نوشته شود در صورت تحقق یا عدم تحقق فلان موضوع معامله منفسخ می شود در اینصورت به محض وقوع آنچه در قرارداد نوشته شده قرارداد منفسخ میگردد و اصلا نیاز به اعلام اراده نمی باشد.

در واقع انفساخ قرارداد امری قهری است لیکن فسخ امری است ارادی که قابل عدول می باشد و غالب جامعه از این اطلاعات بی خبر می باشند لذا ما در این مجموعه به پشتوانه 14 سال وکالت در حوزه دعاوی مرتبط با املاک بهترین راهکار های قانونی را در راستای حل و فصل دعاوی ملکی به شما عزیزان ارائه خواهیم نمود.

انواع دعاوی ملکی

دعاوی ملکی برای حل اختلاف و مشکلات ملکی پیگیری می گردند. در پرونده های ملکی انواع مختلفی وجود دارد که به بررسی آنها می پردازیم:
دعاوی ملکی به سه دسته تقسیم می شوند.
الف) دعاوی ملکی حقوقی
ب) دعاوی ملکی ثبتی
ج) دعاوی ملکی کیفری

اهمیت مراجعه به وکیل حقوقی املاک

استخدام یک وکیل در امور ملکی برای افرادی که در بخش املاک و مستغلات سرمایه گذاری می‌ کنند، بسیار ضروری است. یک مشاور حقوقی کارآزموده می‌ تواند شما را در رمزگشایی قراردادهای رهنی یا اجاره نامه راهنمایی کند. اما مزیت داشتن وکیل حقوقی ملکی فقط به اینجا ختم نمی‌ شود. چنین شخص حقوقی قادر است از شما و تجارت‌ تان در برابر هر گونه مشکل و ضرر مالی محافظت کند. از این رو داشتن وکیل املاک بسیار اهمیت دارد.

اگر نگران هزینه‌ های وکالت املاک و مستغلات هستید، بهتر است ضررهای مالی که ممکن است به دلیل از دست دادن املاک سرمایه گذاری‌تان متحمل شوید را با هزینه استخدام یک متخصص حقوقی ملکی مقایسه کنید.

چه نکاتی را دعاوی ملکی باید رعایت کنیم؟

در قرارداد هایی که مربوط به دعاوی ملکی است باید توجه کنید که در قرارداد شرط داوری ذکر شده است یا نه؟ اگر چنین باشد شما باید تعهدات پرونده خود را از نهاد داوری حل کنید.
مالک اصلی ملک را شناسایی کنید. چرا که در اکثر مواقع نیاز به بودن مالک ملک است. حتی اگر اسم فرد سوم در قرارداد وجود نداشته باشد.
باید بررسی کنید که ملک وقفی نبوده باشد و یا اگر از زمین های مسکن مهر است مالک آن مشخص شود.

بیشترین دعاوی املاک در چه حوزه های است؟

با توجه به سرمایه گذاری مردم در املاک پیش فروش های زیادی انجام می شوند و با شرایط اقتصادی که وجود دارد. سازندگان با مشکل تامین مواد اولیه مواجه شدند و به همین دلیل دعاوی ملکی بیشتر شده است و اکثر قرارداد ها به تاخیر افتاده اند

 

وظایف وکیل ملکی در دعاوی ملکی

مشارکت در ساخت

در قرارداد مشارکت، شخصی به عنوان مالک و فرد دیگر به عنوان سرمایه گذار و سازنده ساختمان است. در بیشتر مواقع سازنده به تعهدات خود عمل نمی کند.

دعوای خلع ید

می توان گفت یکی از بیشترین دعاوی که در املاک اتفاق می افتد، دعاوی خلع ید است. برای مثال مالک یک ملک غیر منقولی (غیر قابل جا به جایی) را مثل خانه یا مغازه از متصرف درخواست پایان دادن به تصرف را دارد. در واقع ملکی که با تصرف گرفته را پس بدهد. به طور کلی اگر شخصی ملکی را به صورت غصبی به دست آورده باشد. برای پس گرفتن باید از طرح خلع ید استفاده کند.

برای داشتن چنین ادعایی باید سند رسمی ملک را داشته باشید. طوری که مالکیت را به طور رسمی ثابت کند.

این دعوا باید در دادگاه محل وقوع ملک مطرح و دادخواست علیه متصرف از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت گردد. هزینه دادرسی این دعوا نیز بر مبنای ارزش منطقه‌ ای ملک محاسبه می‌گردد.

آشنایی با انواع خلع ید

دعوا خلع ید را در شرایط و موقعیت‌ های مختلف می‌ توان به چند دسته زیر تقسیم کرد:

  • خلع ید غاصبانه

  • در دعوای خلع ید غاصبانه مدعی باید با ارائه مدارکی غصب شدن ملکش توسط دیگری را اثبات نماید. در دعوای خلع ید غاصبانه قراردادی بین طرفین منعقد نشده و به صورت غیرقانونی ملکی تصرف و غصب شده است. این دعوا به نام دعوای تصرف عدوانی نیز می‌ تواند مطرح شود.

  • خلع ید امانی

  • در این نوع دعوای خلع ید در ابتدا یک قرارداد بین طرفین و با توافق بر سر بندهای مختلف ثبت شده است. زمانی که موعد قرارداد به پایان برسد مالک دیگر الزامی به ادامه آن نخواهد داشت. اگر طرف مقابل پس از اتمام موعد قرارداد به تصرف خود ادامه دهد به عنوان غاصب شناخته می‌ شود و می‌ توان علیه او دعوای خلع ید امانی را مطرح نمود.
  •  
  • شریک یا شرکای یک ملک مشاع نیز می‌ توانند علیه شریک یا شرکای دیگر دادخواست خلع ید بدهند. حق مالکیت هر شریک در تمام قسمت‌ های ملک مشاع منتشر است؛ یعنی ذره ذره ملک مشاع در مالکیت تمام شرکا است و هیچ قسمتی از ملک وجود ندارد که فقط متعلق به یکی از شرکا باشد. به همین دلیل تصرف در تمام قسمت‌ های مال مشاع مستلزم رضایت همه شرکاست. در صورتی که حتی یک شریک راضی به تصرف سایر شرکا در ملک نباشد، می‌ تواند خلع ید متصرفان را از دادگاه بخواهد.
  •  
  • در مواردی که حکم خلع ید علیه متصرف ملک مشاع به نفع مالک قسمتی از ملک مشاع صادر شده باشد، از تمام ملک خلع ید می‌ شود، ولی تصرف محکوم له در ملک خلع ید شده، مشمول مقررات املاک مشاعی است. بنابراین قانونگذار به طور استثنایی اجازه داده است مالک قسمتی از ملک مشاع بتواند کل ملک را خلع ید نموده و از تصرفات شریک یا غاصب جلوگیری به عمل آورد.

 مجوز پایان کار املاک

مجوز پایان کار یکی از مجوز های ساختمان است که اهمیت بسیار بالایی دارد و زمانی مالک یک ساختمان می تواند این مجوز را دریافت کند که شهرداری تمام مراحل ساخت را تایید کرده و هیچ مشکلی وجود نداشت باشد. در این بین اگر ملک خلافی داشته باشد باید جریمه پرداخت کنید و در صورت پرداخت نکردن جریمه، شهرداری می تواند ساختمان را تخریب کند.


اثبات مالکیت

در این حالت ممکن است شما ملکی را داشته باشید و نتوانید مالکیت آن را اثبات کنید. می توان گفت یکی از پیچیده ترین کارهاست بهترین کار این است که از وکیل املاک برای اثبات مالکیت خود کمک بگیرید.

الزام به فک رهن

به اقداماتی که برای آزاد کردن سند ملکی از گرو بانک انجام می‌ شود، دعوا الزام فک رهن می‌ گویند. بانک برای تضمین پرداخت اقساط از سوی وام گیرنده از آنها سند ملکی را به عنوان گرو درخواست می‌ کند. اگر شخص به تعهدات خود عمل نکند، ممکن است ملک او توسط بانک برای خرید و فروش و یا تعویض در مزایده قرار گیرد.

برای الزام به فک رهن، شخص حقیقی و حقوقی طلبکار مانند بانک باید از طلب خود بگذرد یا بدهکار حساب خود را تسویه کامل کند. راه دیگر نیز سپرده گذاری در بانک است. در مواقعی که شخص وام گیرنده مقداری از اقساط و بدهی خود را پرداخت نکرده باشد، با مراجعه به بانک مقدار باقی مانده بدهی او محاسبه می‌ شود و مبلغی معادل ۱۱۰ درصد بدهی را به عنوان سپرده در بانک  سپرده گذاری می‌ کند که این کار منجر به فک رهن سند ملک خواهد شد. تا پایان تسویه کامل مبلغ بدهی، شخص حق استفاده یا خروج سپرده خود را از بانک ندارد.

فروش ملک غیر

حتما تا به حال شنیده اید که ملکی را بدون اجازه صاحب آن ملک به فروش می رسانند. به این حالت فروش ملک غیر گفته می شود.

دعاوی تخلیه 

دعاوی تخلیه برای زمانی است که موجر از مستاجر خود دارد. بعد از اتمام قرارداد مستاجر اقدام به تخلیه نمی کند. در این موارد که صاحب ملک به اختیار خود ملک را به متصرف داده است دعاوی تخلیه گفته می شود.

دعوای افراز ملک

به طور کلی اگر یک ملک دارای دو یا چند صاحب به صورت مشترک باشد، این افراد برای دخل و تصرف و استفاده از سهم خود برای خرید و فروش و یا ساخت و ساز و هر امر دیگر باید برای سند تفکیکی اقدام کنند. زمانی که شرکا بر سر نحوه تقسیم و تعیین سهم خود به توافق نرسند، راه حلی قانونی به نام دعوای افراز ملک مطرح می‌ شود.

در این زمان هریک از شرکا که از میزان سهم خود رضایت ندارد، می‌ تواند افراز مال مشاع را طبق شرایطی از دو مرجع صالح برای رسیدگی درخواست کند. اداره ثبت محل واقع شدن ملک مشاع و دادگاه عمومی محل وقوع ملک دو مرجع صالح برای رسیدگی به دعوای افراز ملک محسوب می‌ شوند.

جعل سند

بیشتر جرائم مربوط به جعل سند مربوط به اسناد عادی و دست نویس است که در بنگاه‌ های املاک تحت عنوان قولنامه، مبایعه نامه و…تنظیم می‌ شود.

 

توانایی های یک وکیل املاک با تجربه

توانایی نوشتن و تنظیم دادخواست

با توجه به ابتدای مقاله به این نتیجه رسیدم که یک وکیل ملکی با تجربه باید بتواند نوع و مشکل پیش آمده را در هنر لایحه نویسی و دادخواست بنویسد.

تخمین هزینه های دادرسی

وکیل ملکی باید با توجه به تجربه ای که دارد بتواند هزینه هایی که در طول پرونده ایجاد می شود را تخمین بزند. چرا که زمان گذاشته شده برای پرونده در بعضی از مواقع ممکن است خیلی بیشتر باشد. این مسئله مهم بعد از درک مهم از دعوای ملکی باید تعیین شود.

تجربه کافی در حوزه وکالت املاک

در بحث وکیل ملکی یکی از فاکتور هایی مهم، تجربه است قطعا کسی که به تازگی در حوزه وکالت شروع به کار کرده است، توانایی حل پرونده های سنگین مثل ملک را نخواهد داشت.

آشنایی کامل به قوانین ثبت اسناد و املاک

اگر فرد با تجربه ای را برای پرونده خود انتخاب کرده باشید. قطعا باید به قوانینی که در کار املاک است آشناییت کامل را داشته باشد.
انتخاب وکیل ملکی برای پرونده شما جزو مهمترین نکاتی است که باید به آن توجه داشته باشید. برای مثال اگر شما نتوانید فرد خوبی را انتخاب کنید، احتمال از دست رفتن هزینه ای که برای پرونده می کنید هست، احتمال نرسیدن به هدف خود در پرونده هم وجود دارد. 
وبسایت حقوقی و مالیاتی نسیم سلطانی برای حل مشکلات شما تمام تلاش خود را می کند که بتوانید بهترین نتیجه را برای پرونده خود بگیرید. کافی است که با مشاوران تیم حقوقی ما در ارتباط باشید تا کامل شما را راهنمایی کنند.

فرق ملک مشاع و ملک مفروز

ملک مشاع در لغت به ملکی گفته می شود که به صورت اشتراکی استفاده می شود و قابل تفکیک برای مالکیت وجود ندارد. و ملک مفروز هم به این مقابل ملک مشاع است. اشتراکی نیست و میتوان آن را بین مالکین تقسیم کرد. در ملک مشاع هم می توانید با توافق مالکین تقسیم سازی انجام دهید ولی بعضی مواقع مالکین به توافق نمی رسند و بهترین کار قانون است.

وکلای ملکی موسسه سیده نسیم سلطانی حسینی

مجموعه حقوقی سیده نسیم سلطانی حسینی با استفاده از وکلای مجرب و با سابقه دادگستری و کارشناسان و بازنشستگان اداره دارایی و با تکیه بر خرد جمعی خدمات تخصصی در زمینه حل مشکلات و پرونده های مالیاتی، دعاوی ملکی، قراردادهای تجاری، دعاوی خانوادگی و دعاوی حقوقی و کیفری به مراجعین گرامی ارائه می‌ نماید. وکلای این مجموعه با تجارب کاربردی خود در زمینه انواع دعاوی ملکی، پس از بررسی و تحلیل موضوع شکایت شده از جانب موکلین، کوتاه‌ ترین و بهترین مسیر برای احقاق حقوق را در اختیارتان قرار می‌ دهند.

دفتر حقوقی سیده نسیم سلطانی حسینی و همکاران قطعا اولین دفتر حقوقی نمی باشد لیکن ما مدعی بهترین بودن هستیم و در عمل نیز اثبات خواهیم نمود.

وکیل املاک با تجربه چه ویژگی دارد؟

وکیل با تجربه با بررسی کامل پرونده میتواند به جزئیات آن پی ببرد و در برابر قاضی دفاع خوبی داشته باشد. به همین دلیل باید دارای ذهن تحلیل پذیری باشد.

فرق ملک مشاع و ملک مفروز چیست؟

ملک مشاع در لغت به ملکی گفته می شود که به صورت اشتراکی استفاده می شود و قابل تفکیک برای مالکیت وجود ندارد. و ملک مفروز هم به این مقابل ملک مشاع است. اشتراکی نیست و میتوان آن را بین مالکین تقسیم کرد.

دعوای خلع ید چیست؟

به طور کلی اگر شخصی ملکی را به صورت غصبی به دست آورده باشد. برای پس گرفتن باید از طرح خلع ید استفاده کند.

5/5 - (1 امتیاز)

نظرات بسته شده است