بخش پرسش و پاسخ

سوال 1 : من یک نیسان دارم و با یه سراتو تصادف کردم کارشناس دادگستری اعلام کرده باید 35 میلیون بابت خسارت پرداخت کنم 40 میلیون هم بابت افت قیمت من واقعا پول ندارم و کارگرم چیکارکنم میشه منو راهنمایی کنید؟
پاسخ : دوست عزیز طبق تبصره 3 ماده 8 شما صرفاً تا میزان خسارت وارده به گرانترین خودروی متعارف ( منظور از خودروی متعارف خودرویی است که قیمت آن تا یکصد و هشتاد میلیون تومان باشد) آنهم با یک تناسب ، متعهد به پرداخت می باشید و از دادگاه درخواست کنید طبق ماده فوق مجدد کارشناسی شود و اگر با فرمولی که در آیین نامه ماده فوق آمده محاسبه شود در قسمت خسارت مبلغی حدود پانزده میلیون تومان و در قسمت افت قیمت مبلغی حدود 14 میلیون تومان باید پرداخت کنید.

سوال 2 : سلام من به تازگی با یک دخترخانمی عقد کردم ولی ایشون میگن باید کل مهریه مو بدی تا بیام باهم زندگی کنیم من باید چیکارکنم از راه قانونی راهی داره ؟
پاسخ : دوست عزیز مطابق ماده 1085 زن حقی دارد به نام حق حبس یعنی می تواند تا مهریه کامل را نگرفته از انجام وظایف زناشویی خودداری نماید البته این شرط منوط به آن است که همسر شما باکره باشد در صورت باکره نبودن حق حبس نخواهد داشت.

سوال 3 : من یک خونه ای را اجاره کردم اما مالک رفته خونه را فروخته حالا میگه که باید تخلیه کنی میشه بگین چیکار میشه کرد ؟
پاسخ: دوست عزیز اگر مطابق ماده 498 قانون مدنی اگر مورد اجاره توسط مالک به شخص دیگری واگذار گردد عقد اجاره از بین نمی رود و هیچ خللی به اجاره شما وارد نخواهد شد و اجاره شما تا پایان مدت معتبر می باشد مگر اینکه در زمان اجاره در اجاره نامه مالک ملک حق فسخ اجاره را در صورت فروش ملک برای خود درج نموده باشد که دراین صورت عقد اجاره قابل فسخ می باشد.

سوال 4 : من ضامن دوستم شدم و ایشون وام گرفتن حالا رفته و ازش خبری نیست و بانک هم جلوی حقوق منو گرفته من میتونم علیه دوستم شکایت کنم؟ آخه من که وام نگرفتم
پاسخ : دوست عزیز شما باید بدهی بانک دوستتان را پرداخت نمایید و بعد از پرداخت علیه دوست خود دادخواست بدهید و وجوه پرداختی را مطالبه نمایید.

سوال 5 : پدرم یک آپارتمان اجاره کرده بودن که من و مادرم و پدرم در آنجا سکونت داشتیم. یک ماهه که پدرم فوت کرده آیا اجاره نامه ما باطل شده و مالک میتونه ملک را تخلیه کند؟!
پاسخ : دوست عزیز عقد اجاره با فوت موجر ( کسی که ملک را اجاره داده ) و یا مستأجر باطل نمی شود اما اگر شرط شده باشد که مورد اجاره صرفاً برای استفاده یک نفر می باشد و در قرارداد اجاره فقط پدرتان به عنوان مستأجر درج شده باشد در اینجا با فوت پدرتان عقد اجاره باطل می گردد.

سوال 6 : من مستأجرم، دیوار حمام خانه آب داده بود به پذیرایی به صاحب خانه نگفتم و خودم تعمیرش کردم الآن مالک میگه من پولتو نمیدم باید اول اجازه می‌گرفتی میتونه این کارو بکنه؟باید چیکار کنم؟
پاسخ : دوست عزیز طبق ماده 502 قانون مدنی مستأجر باید قبل از تعمیر از مالک ملک کسب اجازه کند و چنانچه بدون اذن و اجازه مالک تعمیرات را انجام دهد حق مطالبه قیمت را نخواهد داشت.

سوال 7 : من یک قرارداد فروش بستم که در اون شرط داوری شده و از داورم درخواست صدور رأی کردم ایشون رأی نداد تا اینکه یکسال از درخواست من گذشت بعد رأی داد و طرف رفته دادگاه میخواد رأی رو اجرا کنه از نظر قانونی راهی داره؟
پاسخ : دوست عزیز مطابق ماده 498 قانون آیین دادرسی مدنی یکی از موارد بطلان رأی داور صدور رأی پس از انقضاء مدت داوری است اگر در قرارداد شمامدت داوری ذکر نشده باشد مدت آن سه ماه می باشد اگر در خارج از فرجه مقرر ، داور رأی خود را صادر نماید شما می توانید دادخواست ابطال رأی داور را تقدیم دادگاه کنید با ابطال رأی شما می توانید برای احقاق حق خود به دادگاه مراجعه کنید.

 سوال 8 : سلام من بنگاه املاک دارم و یک مبایعه نامه نوشتم حالا 4 ماه از اون میگذره خریدار اومده میگه پول کمیسیون رو پس بده من قرارداد رو فسخ کردم ملک مشکل داشت به درد من نمی خورد و رفته شکایت هم کرده کاری از پیش می بره؟
پاسخ : دوست عزیز مطابق ماده 352 قانون تجارت در صورتی که معامله با رضایت طرفین فسخ شود حق دلالی ساقط نمی شود البته منوط به آنکه فسخ معامله مستند به شما و عملکرد شما نباشد با این فرض کاری از پیش نخواهد برد.

سوال 9 : اگر کسی بعد از فوت پدرش جدا شده باشد و از محل کارش بیمه تأمین اجتماعی داشته باشد حقوق پدرش که به خواهر مجردش می رسد به ایشون هم می رسه یا نه؟
پاسخ : دوست عزیز طبق بند 3 ماده 418 قانون حمایت خانواده فرزندان دختر در صورت نداشتن شغل یا شوهر می توانند از حقوق والدین خود استفاده نماند با توجه به آنکه شما شاغل می باشید و بیمه هم هستید به شما از حقوق پدرتان چیزی تعلق نخواهد گرفت .

نظرات بسته شده است